Vertalen van PDF documenten

Wilt u een PDF vertalen? Ons professioneel vertaalbureau is gespecialiseerd in het vertalen van verschillende documenttypes. Van Word-documenten tot complexere bestanden waarvoor specifieke tools nodig zijn. Met name over PDF-bestanden (Portable Document Format) ontvangen wij regelmatig vragen. Hieronder een overzicht.

PDF vertalen: hoe gaat het in zijn werk?

Het PDF-formaat is zeer geschikt voor het opslaan van beeld en tekst. Als een vertaalbureau een PDF-bestand moet vertalen van het Nederlands naar het Engels, Frans of Duits bijvoorbeeld, wordt er geen nieuw document aangemaakt, maar zal de originele tekst worden overgeschreven. Het is van belang dat elk professioneel vertaalbureau de verschillende PDF-types kent en continu communiceert met de klant om eventuele problemen die kunnen ontstaan, te voorkomen.

Een PDF-document vertalen vanuit MS Office (Excel, PowerPoint, MS Word)

PDF-bestanden die zijn geëxporteerd vanuit Office (PowerPoint, Excel en Word) zijn het makkelijkst om te vertalen. Bij ontvangst van een PDF-file, vragen wij de klant altijd het origineel te vermelden, zodat we de opmaak kunnen behouden. De vertaling van het PDF-document is daarna zeer gemakkelijk.

Een PDF-bestand vertalen vanuit Indesign

Voor de vertaling van bepaalde bestanden, zoals reclamedrukwerk, flyers, folders, catalogussen en brochures, van het Engels naar het Nederlands, vragen we vaak aan onze klanten om ons het originele Indesign-bestand te leveren, omdat een PDF-file moeilijk omgezet kan worden en soms de originele opmaak verliest. Het is belangrijk dat de extensie .idml heeft omdat onze tools .indd niet kunnen gebruiken en de formaten verward kunnen worden.

Ons vertaalbureau gebruikt CAT voor de vertaling van het Indesign-bestand. Verder wordt ook tijd besteedt aan het nalezen in context (zoals bij een afdrukproef) om de kwaliteit en betrouwbaarheid van de vertaalde tekst te garanderen.

Het vertalen van een gescande PDF

U kunt bij BeTranslated terecht voor het vertalen van gescande PDF-bestanden (onder andere juridische en financiële documenten), zoals verkoopovereenkomsten, fusies, overnames en andere zakelijke documenten, gepubliceerd door ondernemingen en professionals uit diverse sectoren.

In het algemeen is de kwaliteit van de gescande PDF redelijk goed maar mocht het PDF-bestand niet leesbaar zijn wordt dit gecommuniceerd aan de opdrachtgever. Om PDF-teksten optimaal te vertalen gebruiken onze ervaren projectmanagers OCR-software, zoals ABBYY Finereader of Adobe Acrobat Pro.

BeTranslated werkt alleen met ervaren professionele vertalers. Al onze vertalers zijn gespecialiseerd in verschillende vakgebieden. Onze native speakers hebben jarenlange professionele ervaring en vertalen het door u gewenste PDF-bestand in de taal van uw keuze, altijd met behoud van de essentie van uw boodschap.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.